29 mei 2016

‘Ik trap op mijn fietsje’ wint 1e ronde PvdA Kroegkwis-competitie

Afgelopen week werd in Herbergh 1883 de eerste wedstrijd gespeeld van de PvdA Kroegkwiscompetitie 2016. De wedstrijd kende een spannend verloop. Na iedere ronde waren er nieuwe kanshebbers voor de overwinning. ‘Ik trap op mijn fietsje’ werd de uiteindelijke winnaar, op de voet gevolgd door ‘Ons Uithoorn’ en het team van ‘Herbergh 1883’.

Na de eerste ronde van twee keer tien vragen gingen ‘Ons Uithoorn’ en ‘Hé, een kasteel’ aan kop met elk negentien punten. Rode lantaarndrager werd het team ‘Da Vinci’, een positie die ze helaas voor hen niet zouden verlaten. In de tweede ronde nam ‘Ik trap op mijn fietsje’ de kop over, een positie die ze niet meer af zouden staan. Zij werden op een punt gevolgd door ‘Hé, een kasteel’. ‘We rotzooien maar wat an’ en ‘Ons Uithoorn’ deelden de derde en vierde plaats. Na de derde ronde had de koploper zijn positie versterkt, maar nu bezette ‘Herbergh 1883’ de tweede plaats met slechts twee punten achterstand. De vierde en tevens laatste ronde zou de uitslag bepalen. ‘Ons Uithoorn’ behaalde in deze ronde de meeste punten, maar ook ‘Ik trap op mijn fietsje’ en ‘Herbergh 1883’ sprokkelden flink wat punten bij elkaar. De eindstand was als volgt: 1. ‘Ik trap op mijn fietsje’: 66 punten; 2 en 3. ‘Herbergh 1883’ en ‘Ons Uithoorn’: 64 punten; 4. ‘Hé, een kasteel’: 62 punten; 5. ‘We rotzooien maar wat an’: 59 punten; 6. ‘PvdA’: 57 punten en 7. ‘Da Vinci’: 55 punten.

De volgende wedstrijd voor de PvdA Kroegkwis-competitie 2016 is op woensdag 22 juni as. om 20.00 uur. Plaats van handeling is opnieuw Herbergh 1183 aan De Schans in Uithoorn. De andere drie wedstrijden zijn gepland op 31 augustus, 21 september en 23 november. Er is nog plaats voor enkele teams. Inschrijven kan op pvdapubquizz@gmail.com en het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 per team van maximaal vijf spelers.