‘Klaver 5’ wint derde ronde PvdA KroegKwis-competitie

3 juni 2017

Na een enerverende avond vragen beantwoorden, veroverde ‘Klaver 5’ de eerste plaats in de derde ronde van de KroegKwis-competitie 2017. Zij hielden ‘Kwis(t even niet)’ en ‘PvdA Uithoorn’ daarmee achter zich. ‘PvdA Uithoorn’ blijft nog wel koploper in de competitiestand.

Afgelopen week werd de derde avond van de PvdA KroegKwis-competitie 2017 gespeeld. De tien deelnemende teams namen het in Herbergh 1883 opnieuw tegen elkaar op. Na de eerste doorgang van twee vragenronden gingen ‘Herstelteam 2’, ‘De buurtjes’ en ‘Kwis(t even niet)’ aan de leiding. In de tweede doorgang moesten ‘De buurtjes’ hun eerste plaats afstaan aan ‘Klaver 5’. Zij deelden hun vierde plaats met ‘Hé een kasteel’. ‘Klaver 5’ wist in de derde doorgang een heel goede score te behalen evenals ‘PvdA Uithoorn’ en ‘Ik trap op mijn fietsje’. Door deze prestatie kwam ‘Klaver 5’ alleen op kop, met een voorsprong van vier punten op ‘Ik trap op mijn fietsje’ en ‘Kwis(t even niet)’ Hiermee werd de laatste doorgang van groot belang. ‘Hé een kasteel’ en ‘PvdA Uithoorn’ behaalden nu de meeste punten, maar niet genoeg om de koploper van zijn plaats te krijgen. Door de eindspurt van ‘PvdA Uithoorn’ kwam dit team wel op gelijk hoogte met ‘Kwis(t even niet)’. Op de vierde plaats eindigde ‘Herstelteam 2’, de vijfde en zesde plaats werden gedeeld door ‘Hé een kasteel’ en ‘Ik trap op mijn fietsje’. ‘Ons Uithoorn’ eindigde op de voor hen teleurstellende zevende plaats en ‘We rotzooien maar wat an’ kwam niet verder dan de ook voor hen tegenvallende achtste plaats. De laatste plaats werd gedeeld door het thuisteam ‘Herbergh 1883’ en ver teruggevallen ‘De buurtjes’.

Door de uitslagen van de derde ronde is de stand in de competitie als volgt: 1. ‘PvdA Uithoorn’: 25 punten; 2. ‘We rotzooien maar wat an’: 20 punten; 3. ‘Klaver 5′: 18 punten; 4. Kwis(t even niet)’: 17 punten; 5 en 6: ‘Ik trap op mijn fietsje’ en ‘Herstelteam 2’: 16 punten; 7. ‘Ons Uithoorn’: 13 punten; 8. ‘Hé een kasteel’: 12,5 punten; 9. ‘Herbergh 1883’: 10 punten; 10. ‘De buurtjes’: 7,5 punten.

Op woensdag 12 juli is de vierde speelavond om acht uur in Herbergh 1883 aan de Schans in Uithoorn.